Промочили ноги? Як висушити взуття влітку без світла

Читать на русском
Автор
1526
Літній дощ може заскочити раптово
Літній дощ може заскочити раптово. Фото rivnenews.com.ua

Якщо виходите в дощ, можна взяти з собою змінну пару взуття

Дощі та грози крокують Україною. Окрім користі для зелених насаджень, волога приносить із собою проблему — промочує до нитки.

Сушарка для взуття була б найкращим виходом в такому випаду, але якщо немає електрики доводиться шукати їй заміну. Перед тим, як сушити взуття з нього потрібно дістати устілку, якщо це можливо.

Використовуйте газету

Газети мають високу абсорбційну здатність завдяки деревній целюлозі. Натовчіть у взуття газету або папір, обережно, щоб уникнути ділянок з надрукованими фото, які можуть забруднити світле взуття. Дайте газеті ввібрати вологу протягом кількох годин, замінюючи її за потреби, поки взуття не висохне.

Спробуйте пакети з рисом або силікагелем

Покладіть всередину взуття пакети сухого сирого рису або силікагелю. Рис або силікагель поглинають вологу протягом кількох годин. Для зручності, рис чи силікагель кладуть у шкарпетки перед тим, як вставити у взуття.

Використовуйте протяг

Вийміть устілки та розшнуруйте шнурки, а потім поставте взуття прямо на протязі. Знадобиться не менше 2-3 години, щоб потік повітря міг висушити внутрішню частину взуття. При цьому взуття можна підвісити для кращого ефекту.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити так, щоб ноги не смерділи влітку. Окрім очевидних правил гігієни, варто також гарно висушувати взуття між його використанням.