Якість радянського морозива - міф? Як його виготовляли насправді

Читать на русском
Автор
883
У морозиво додавали згущувачі Новина оновлена 18 червня 2024, 10:47
У морозиво додавали згущувачі. Фото Колаж "Телеграфу"

Рецепт морозива змінювався з часом

Радянський Союз у всьому намагався продемонструвати свою ідеальність та навʼязував це своїм громадянам, які вірили. І вірили майже у все, що кажуть, аж так — навіть у найкраще морозиво, яке виготовили за першокласними технологіями.

Реальність же була далекою від ідеалу. "Телеграф" зʼясував, що ж додавали відоме своєю "якістю" радянське морозиво.

Лише небагато людей знають, що рецепт цього морозива не був єдиним на всі часи. Адже від оригінальної технології відійшли у 1980 році, коли вершки замінили молоком, яке змішували з рослинними і гідрогенізованими жирами. Через рідку консистенцію молока морозиво не виходило густим, тому доводилось додавати загусники, якими тоді служили борошно і крохмаль.

Схожа доля спіткала і радянську сметану, яка також славилась своєю якістю. Але з часом вона вже не була зроблена на совість. Адже густої консистенції вдавалося домогтися завдяки крохмалю. Тому у цій сметані "аж ложка стояла".

Ба більше, через те, що на виробництвах примудрялися красти, нестачу інгредієнтів доводилось заповнювати водою та іншими інгредієнтами.

Раніше "Телеграф" писав про найнезвичайніші консерви часів Радянського Союзу. Сьогодні важко уявити, що це можна було купити у банках.