ДП "Ліси України" найняло адвоката за 120 тисяч, щоб відсудити копійчану суму

Читати російською
Автор
Новина оновлена 23 серпня 2024, 15:37

Адвокатське бюро світилося й в інших справах ДП

За останні пів року ДП "Ліси України" витратило через тендери на закупівлю адвокатських послуг понад 15 мільйонів гривень. Деякі з цих закупівель виглядають відверто абсурдними.

Про це говориться в матеріалі "Телеграф": "Годівничка" на мільйон: як заробляють українські лісники і хто за це платить

Мова, наприклад, про закупівлю адвокатських послуг від 17 червня 2024 року, яка відбулася вже традиційно для ДП "Ліси України" за неконкурентною процедурою без використання електронної системи торгів. Сума послуг, які держпідприємство запропонувало "освоїти" адвокатам – 120 тисяч гривень. А у договорі промайнув номер справи, якою найняли опікуватися юристів — №389/873/24.

Фрагмент судового рішення по справі, де найнятий ДП "Ліси України "за 120 тисяч адвокат судиться через 5 тисяч

А тепер тримайтеся. Заплатити 120 тисяч менеджмент ДП "Ліси України" вирішив, аби відсудити… 4697 гривень і 8 копійок. До речі, як випливає із судового рішення, адвокат навіть не поїде до суду, аби відпрацювати свій гонорар, буде представляти ДП по відеоконференції. Вражаюча ефективність, чи не так?

До речі, те саме адвокатське бюро, яке отримало 120 тисяч, аби відсудити менше ніж 5, помічене і в інших тендерах ДП "Ліси України", загалом на суму що наближається до мільйона гривень.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що ДП "Ліси України" уклало договір з ТОВ "Мейнстрім" на 5 млн гривень про послуги піару для державного підприємства.