Співачка, яку засудили на три роки в Білорусі, нарешті вільна (фото)

Читать на русском
Автор
845
Білоруська співачка Мерієм вільна
Білоруська співачка Мерієм вільна. Фото instagram.com/meriem_gera

Дівчину засудили до трьох років домашнього арешту

Якщо відомий виконавець Сергій Пархоменко (Серьога) втік до Білорусі та сумує за радянськми часами, то іншим свідомим зіркам диктатура не до смаку. В Білорусі самопроголошений президент Олександр Лукашенко, за зразком Путіна, витравлює все свободолюбиве та змістовне, наповнене сенсами цивілізованого світу.

Зокрема білоруська співачка та учасниця "Голосу країни-8" Мерієм Герасименко у 2022 році поплатилася за виконання в Мінську пісні українського гурту "Океан Ельзи". Дівчину за це арештували та засудили до трьох років домашнього арешту і лише зараз вона змогла відчути кайф свободи та покинула Білорусь, про що написала в Instagram.

"Доббі вільний", — коротко написала виконавиця, опублікувавши фото з літака. Знаменитість наголосила, що ці слова для неї наповнені глибоким змістом, адже для співачки свобода дуже багато значить.

Мерієм Герасименко
Мерієм змогла вирватися з неволі

"Свобода пересування, свобода думок, свобода займатися тим, що любиш і чим гориш. Свобода – це найголовніше для мене. Сьогодні я прокинулася щасливою… Я покинула Білорусь!", — зазначила Мерієм.

Евакуюватися з Білорусі дівчині допоміг фонд BYSOL. Засновник організації Андрій Стрижак на сторінці у Facebook уточнив, що це був складний та тривалий процес, але все минуло успішно.

Додамо, що 4 серпня 2022 року у мінському барі "Банки-пляшки" Мерієм Герасименко виконала хіт "Обійми".

Мерієм Герасименко
Мерієм позбавили волі через виконання пісні "Обійми"

Це викликало лють у білоруської пропаганди. Артистку затримали, а згодом порушили кримінальну справу. Співачка отримала три роки "домашньої хімії". Так називається покарання у Білорусі, під час якого людина має майже постійно перебувати вдома.

Нагадаємо, що Мерієм Герасименко є солісткою гурту Meriem Band. У 2018 році вона брала участь в шоу "Голос країни".

Раніше "Телеграф" розповідав, куди зник телеведучий Андрій Доманський, який раніше працював на "Інтері". Він був відомий своїми скандальними заявами на концерті до 9 травня та участю у багатьох проєктах.