5 причин полюбити вівсянку - Світлана Фус

Читать на русском
Автор

Лікар-дієтолог Світлана Фус розповіла про користь популярної каші

Декілька причин полюбити вівсянку:

  1. Вівсянка – джерело повільних вуглеводів. З’ївши вранці тарілку каші із цільних зерен, ті, кому вона підходить, забезпечать стабільний рівень глюкози в крові та почуття ситості на чотири-п’ять годин.
  2. Вівсянка благотворно впливає на нервову систему, а також покращує роботу серця та судин. "У любителів подібного корисного сніданку набагато менше проблем із зайвою вагою.
  3. "Якщо мені підходить вівсянка, але я не можу її полюбити. Що робити?" Відповідь очевидна: додати різноманітності! Щоранку вівсянку можна готувати настільки по-різному, що вона не тільки не набридатиме, а, навпаки, стане найулюбленішою ранковою стравою.
  4. Хто їсть страви з круп щодня, помітно покращує стан шкіри та волосся. Коли каші стають гарною звичкою, то ризик набрати зайву вагу зменшується.
  5. Існує безліч страв, які можна приготувати з вівсянки. Це і млинці, і сирники, і навіть котлети!

Сирники з вівсяними пластівцями без борошна

Інгредієнти:

  • Сир — 200 г
  • Яйце куряче — 1 шт.
  • Вівсяні пластівці — 4 ст.л.
  • Сіль – 1/3 ч.л.

Приготування:

  1. Підготуємо необхідні продукти для сирників із вівсянкою.
  2. Сир розтерти з 1/3 ч. л. солі.
  3. Додати в сир яйце, добре перемішати.
  4. Замочити 2 ст. вівсяних пластівців, додати в сирну масу і перемішати.
  5. За допомогою ложки сформувати з сирної маси сирники, обваляти їх у вівсяних пластівцях, що залишилися.
  6. Обсмажувати сирники на невеликій кількості топленого вершкового масла або (оливкового)/без масла на антипригарній сковороді.

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.