Система обійшлася з Венедіктовою так само, як і вона колись з Рябошапкою - Юлія Забєліна

Читать на русском
Автор
6224
Венедіктова свого часу доклала руку до звільнення Рябошапки
Венедіктова свого часу доклала руку до звільнення Рябошапки. Фото telegraf.com.ua

Політичний оглядач та журналіст Юлія Забєліна озвучила свій погляд на гучну відставку генпрокурора України Ірини Венедіктової

Подивилась виступ Венедіктової у парламенті сьогодні перед голосуванням за її відставку, і згадала, як призначалась сама Ірина. Вона активно "збивала" попереднього генпрокурора Руслана Рябошапку, який теж вважався тоді членом команди Зе. Він навіть був на тій знаменитій фотографії з Зеленським, Бакановим і Данилюком. Дрім тім.

Як переповідали, Венедіктова періодично ходила до Офісу президента, зустрічалась з Єрмаком, просила про своє призначення і критикувала Рябошапку.

Потім Рада звільнила його з посади, він навіть не виступив перед депутатами. А Венедіктова сама стала генпрокурором. Та ненадовго. От вже зараз влада в обличчі Єрмака-Татарова зжерла і її. І насправді не тільки їх. Ще задоооовго до повномасштабної війни, її звільнення лобіював ще один заступник голови ОП, пан Андрій Смірнов. Доклав свою руку він і зараз.

По суті, система обійшлася з Венедіктовою так само, як і вона колись з Рябошапкою. Хоча їй обіцяють зараз посаду на дипломатичних фронтах.

Це не про те, хто хороший, а хто поганий. Просто ілюстрація того, що в українській політиці майже немає довіри. Про те, що твої ж колеги, і навіть друзі (публічно), ходять по кабінетах і позаочі тебе критикують та закладають фундамент під твоє усунення. А коли тебе таки знімуть, рідко хто публічно висловиться на твою підтримку. Я це бачу вже далеко не після першого звільнення. Про те, що так як ти сьогодні обходишся з твоїми конкурентами, завтра обійдуться з тобою. Про те, що ти маєш бути максимально лояльним і слухняним. Якщо в тебе немає міцного міжнародного "даху", це — головні умови збереження твоєї посади. Якщо ти просто активний на міжнародній арені, тобі прямо скажуть — не висовуйся, виконуй тільки те, що тобі скажуть.

Просто фіксуємо і пам’ятаємо.

Джерело: Facebook-сторінка Юлії Забєліної

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.