Долар може підскочити до 30 гривень: фінансисти назвали терміни

Читать на русском
Автор
924
Що буде з курсом валют на тлі загрози великої війни з РФ
Що буде з курсом валют на тлі загрози великої війни з РФ. Фото dengi.ua

Думки фінансистів щодо подальшої долі долара розділилися

За дивною звичкою українського населення під час очікування та підготовки до якоїсь неприємної ситуації, одним з перших пунктів, які ми робимо — купуємо або продаємо наявну валюту. Це якимись невловимими заспокійливими променями нібито гріє нам як душу, так і гаманець. Проте у випадку протистояння агресії РФ така звичка може потягти за собою протилежні наслідки у вигляді суттєвого здорожчання долара. За висновками економістів, вже найближчим часом ціни можуть швидко перескочити 29-гривневі позначки, піднявшись аж до 30,6 грн за долар.

Про це українські фахівці в сфері економіки розповіли кореспондентові "Телеграфу" та поділилися своїми думками стосовно того, чи варто купувати долари за теперішнім курсом. Деякі з них розділилися.

Так, аналітик TeleTrade Сергій Родлер відзначає, що ситуація зі зміцненням національної української валюти лише тимчасова. Експерт закликає згадати українців те, що сталося у 2020 році, коли в Америці відбувся різкий стрибок відсоткових ставок та почалася активна скупівля буквально всього поспіль на фінансовому ринку.

Наразі ж подібна ситуація може загрожувати тим, що курс зростатиме й надалі та, за особистими переконаннями фахівця, вже до кінця року підскочить до 30,6 грн за долар. Він переконаний, що купівля долара все ще має сенс, проте робити це потрібно лише після отриманням так званих "відкатів" після нових рекордів, а не під час самих піків.

Згідно з інформацією, яку "Телеграфу" надав фінансист Сергій Фурса найкраще, що зараз може зробити українець це не робити нічого. Експерт радить як не купляти валюту, так і не займатися її продажем.

За словами Андрія Шевчишина, під час очікування якихось рухів на валютному ринку, ймовірні певні ірраціональні покупки, тому до моменту, поки ми не отримаємо новин щодо деескалації, ринок лише тягнутиметься догори. Купівлю долара в нинішній час експерт вважає обґрунтованою лише у випадку очікування реальних військових дій.

Детальніше ознайомитися з думками експертів щодо подальшої долі долара в умовах ймовірного вторгнення Росії на територію української держави можна у матеріалі "Телеграфу": "Купувати долар чи продавати: що буде з курсом валют на тлі загрози великої війни з Росією".