До кінця року деяким пенсіонерам збільшать виплати: кого торкнеться

Читать на русском
Автор
5291
Частина пенсіонерів отримають таку довгоочікувану надбавку до щомісячних "получок"
Частина пенсіонерів отримають таку довгоочікувану надбавку до щомісячних "получок". Фото telegraf.com.ua

Зросте також мінімальний розмір пенсії для людей із певним страховим стажем

Частина українців із 1 жовтня почала отримувати збільшені пенсії, проте держава продовжує виконувати план індексації виплат попри війну. Так, до кінця 2022 року дехто з пенсіонерів також зможе надбавці до щомісячної допомоги від держави. "Крайнє" підвищення цього року набуде чинності з 1 грудня.

Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України, повідомляє "Телеграф". Пенсії збільшаться, звичайно ж, далеко не у всіх, а частина фінансів і зовсім — прив’язана до інших соцвиплат, які існують у нашій державі.

Загалом же, на початку зими зміняться:

  • розміри мінімальної та максимальної пенсій, а також складові цих виплат, які вираховуються, виходячи із прожиткового мінімуму. Це пов’язано зі збільшенням останнього – до 2093 гривень;
  • розмір мінімальної пенсії у людей старших 70 років, при страховому стажі не менше 35 років для чоловіків та не менше 30 років для жінок – його встановлять на рівні 2500 гривень.

Тим, чий страховий стаж менший за озвучений вище, мінімальна пенсія нараховуватиметься пропорційно наявному у них і, звичайно ж, з урахуванням збільшеної "мінімалки".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, як швидко, просто і не виходячи з дому дізнатися, чи перерахували пенсіонеру щомісячні виплати.

Також ми розповідали, від чого в Україні загалом залежить розмір пенсії та що враховується, доки ці виплати нараховують.