Дефіцитнішою стає не тільки свинина
Після незначного падіння в Україні дорожчає свинина, а 2023 року українці можуть зіткнутися із дефіцитом популярного виду м’яса. За підсумками виробничого року, в Україні орієнтовно вироблять 2271 тис. тонн м’яса, що на 19% менше, аніж 2021-го.
Про це свідчать дані Мінагрополітики. Найбільше скоротилося виробництво свинини та птиці. Згідно з прогнозами, свинини виготовлять 625 тис. тонн — майже на 100 тис. менше, аніж 2021-го. М’яса птиця виготовлять на 152 тис. тонн менше.
На тлі цього вартість свинини у супермаркетах значно зросла на Новий рік — це можна побачити на порталі zakaz.ua. Проти ціни 169 грн за кілограм, наприклад, в "Ашані" за ошийок на початку грудня, зараз такий вид свинячої туші коштує вже 199,95 грн/кг.
За лопатку у різних магазинах просять у середньому від 137,79 до 154,95 грн/кг. Ціна сала перевищила 200 грн.
Раніше "Телеграф" повідомляв: пересічна українська родина витратить чимало грошей на стіл до Нового року, адже подорожчали не лише сало та свинина, а й риба та фрукти.