В Україні дешевшає один із видів м’яса: які ціни в супермаркетах

Читать на русском
Автор
2008
Протягом року ошийок подорожчав на 40 грн
Протягом року ошийок подорожчав на 40 грн. Фото Відкриті джерела

Аналітики пояснили, що впливає на зниження цін на м’ясо

У грудні в українських супермаркетах значно подешевшала низка популярних у покупців продуктів. Серед них також виявилася свинина.

За даними сайту "Мінфін", перед новорічними святами у магазинах фіксують зміну цінників на свинячий ошийок. Кілограм продукту коштує 189,54 гривні, а у листопаді його вартість становила 195,86.

Зазначимо, що ціна ошийка різко підскочила у вересні. Тоді за місяць ціна продукту змінилася з 189,54 до 206,44 грн. На початку року середній цінник на кілограм ошийка у супермаркетах становив 149,82. Таким чином, за рік ціна зросла майже на 40 грн.

ціни, свинина, супермаркет
Актуальні ціни на свинячий ошийок в українських супермаркетах

Також впали ціни на свинячий шашлик. У супермаркетах його продають по 180,93 гривні за кілограм, а на місяць раніше його вартість становила 183,27.

ціни, свинина, супермаркет
Актуальні ціни на свинячий шашлик в українських супермаркетах

Як повідомляють аналітики Асоціації "Свиноводи України" (АСУ), у листопаді ціни на свинину в українських супермаркетах знизилися на 4% порівняно з жовтнем. Середня ціна за кілограм м’яса становила 178,2 грн/кг, тобто на 7,6 дешевше, аніж у жовтні.

Аналітики зазначають, що основною причиною ослаблення цін на охолоджену свинину є зниження закупівельних цін на свинину живою вагою. На це впливають як сезонні чинники, так і деякі обставини воєнного часу.

Окрім обмежень з боку купівельної спроможності, відчутний вплив на обсяги кінцевої реалізації мають перебої з електроживленням. Це змушує роздрібну торгівлю переглядати кількість та обсяги замовлень, а споживачів — коригувати вміст та структуру продуктового кошика, зазначили аналітики.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, що в грудні в Україні може подорожчати один із популярних продуктів.