Популярний мобільний оператор пояснив, чому ввів оплату за користування Telegram

Читать на русском
Автор
3271
Telegram буде доступним, але "їстиме" мегабайти
Telegram буде доступним, але "їстиме" мегабайти. Фото pixabay.com

Популярний мобільний оператор вирішив скасувати безліміт на Telegram

Мобільний оператор Vodafone пояснив, чому ввів оплату за користування месенджером Telegram. Нагадаємо, що 10 лютого компанія підвищує тарифи на свої послуги, а разом із підвищенням заберуть популярний месенджер із переліку безкоштовних.

Як пише "ProstoMob", Vodafone дав відповідь одному зі своїх абонентів у коментарях у фейсбуці. Той вирішив поцікавитися в офіційному компанії, чому оператор рахувати трафік Telegram.Адже раніше користуватися більшістю месенджерів можна було безкоштовно — поки сплачений тариф.

Vodafone у коментарях пояснює, що нині стрімко збільшується навантаження на мережу оператора. Пік припадає на відсутність електроенергії. Тоді люди з домашнього Інтернету переходять на мобільний, тож джерела джерела трафіку різко зростають.

Месенджер Telegram є одним із найбільших джерел навантаження, вважає оператор. Тому для того, щоб забезпечити швидкість доступу до мережі, в "Vodafone" вирішили прибрати Telegram з переліку безкоштовних додатків:

"Ми змушені прибрати Телеграм з послуги Оnline PASS. Це допоможе нам розвантажити мережу, а також підвищити швидкість доступу до мережі. Доступ до "Телеграма" залишається — в межах пакетного трафіку у вашому тарифі." — йдеться у повідомленні.

Відповіль "Vodafone"
Відповіль "Vodafone"

Оператор рекомендує вимкнути автозавантаження у Telegram, аби медіафайли не "споживали" зайві мегабайти. Ми ж нагадаємо, що з 10 лютого "Vodafone" значно підвищує тарифи основної лінійки, а наприкінці лютого це планує зробити ще й Lifecell. Telegram зібрав тарифи популярних мобільних операторів та порівняв, який вигідніший. Між тим, Telegram є одним із додатків, що "крадуть" найбільше пам'яті на телефоні.