20 100 гривень: за яких умов військові можуть отримати таку виплату

Читать на русском
Автор
770
Виплати пораненим військовим поза штатом
Виплати пораненим військовим поза штатом. Фото Генштаб ЗСУ

До суми також можуть додати виплати за ранг та вислугу років

Україною передбачено для військових грошове забезпечення під час службового обов'язку. А бійцям, яких вивели поза штат через травму, також будуть нараховувати місячну зарплату.

Як повідомляє народна депутатка, очільниця Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна ефірі телемарафону, поранені бійці можуть отримувати до 20 100 гривень.

Депутатка пояснила, що такі бійці, окрім 20 100 гривень, можуть отримати доплату за ранг і вислугу років.

"В середньому, це буде десь 21 тисяча гривень на місяць, на час перебування в розпорядженні", — додається в телемарафоні.

Також додається, коли поранений боєць знаходиться у відпустці для лікування, то він може отримати по 100 тисяч гривень на місяць до того, як ВЛК (військово-лікарська комісія) визначить його стан придатності.

"Коли військово-лікарська комісія говорить, що військовий обмежено придатний або тимчасово непридатний, і говорить, що фінальне рішення щодо його придатності або не придатності, буде ухвалено на переогляді через 6 або 12 місяців. Відповідно, на цей час військовий, якщо його зарахують в розпорядження, два місяці отримуватиме свою попередню заробітну плату за попередні місяці. А потім, до кінця оцих 6 або 12 місяців, він отримуватиме доплату у 20100 гривень на місяць, до того, як ВЛК ухвалить рішення, чи є цей військовий придатним або не придатним. І тоді, буде йтися про демобілізацію і, відповідно, виплати у зв'язку з демобілізацією", — пояснює Радіна.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про звільнених з служби військових, які мають право на щомісячне довічне грошове забезпечення.