Деякі імпортні продукти подорожчають: прогноз для українців на серпень

Читать на русском
Автор
1564
Фрукти та овочі
Фрукти та овочі. Фото Pixabay

Найнижча ціна з "борщового набору" буде на капусту та картоплю

Через закінчення періоду дешевого продовольства ціни в Україні скоро поповзуть в гору. Зокрема, вартість імпортованих продуктів залишатиметься досить високою.

Як повідомляє завідувачка відділу ціноутворення та аграрного ринку Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Інна Сало у коментарі 24 Каналу, вартість апельсинів очікується до 60 гривень за кіло, ціна на лимони прогнозується до 65 гривень, а на банани — до 50 гривень.

Водночас фахівці з Інституту аграрної економіки кажуть, що вартість кавунів становитиме в середньому близько 30 гривень, чорна смородина коштуватиме до 70-80 гривень, ціна на малину коливатиметься в діапазоні до 80-90 гривень, а яблука здешевшають до 20 гривень.

Як каже Інна Сало, яблука коштуватимуть нижче наприкінці літа у 2,4 раза, адже теперішня ціна тримається на рівні 47,4 гривні. Вона додала, що вартість "борщового набору" також може знизитись.

Зокрема, ціни на овочі становитимуть:

  • капуста білокачанна – до 13 гривень за кілограм,
  • буряк – до 15 гривень,
  • цибуля ріпчаста та морква – до 30 гривень,
  • картопля – до 13 гривень.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що ціна на кавун цього року є меншою в порівнянні з минулим і вона падатиме надалі.