Шість категорій жінок в Україні можуть отримати цільову виплату: як це зробити

Читать на русском
Автор
1366
Українська гривня
Українська гривня. Фото Мінфін

Список товарів, які можна купити на ці гроші, обмежений

Україна намагається нараховувати соціальні виплати навіть під час війни. Однією з категорій осіб, що матимуть право на гроші, є жінки, які постраждали внаслідок воєнних дій і опинились у складних життєвих обставинах.

Як пояснюють на сайті благодійного фонду Mama Moya, таку грошову виплату отримають 6 категорій жінок. Вони мають потратити цю грошову допомогу на обмежений перелік груп товарів.

Допомогу можуть отримати такі категорії жінок

  • чоловіки та/ або діти яких загинули в зоні проведення бойових дій;
  • чоловіки та/або діти та/або батьки яких оголошені померлими або визнані безвісно відсутніми внаслідок російської агресії;
  • чоловіки та/або діти та/або батьки яких проходять службу в збройних силах України, силах територіальної оборони, добровольчих угрупуваннях в зоні проведення активних бойових дій;
  • житло яких було знищено та /або пошкоджено внаслідок російської агресії;
  • які мають чинну банківську картку, емітовану АТ КБ Приват Банк;
  • які надали згоду Фонду на обробку персональних даних.

Для участі в програмі жінки повинні зареєструватися за посиланням.

Як отримати гроші й на що їх можна витрачати

Якщо заява була схвалена, то особи отримають сповіщення. Після того учасники, що долучились до програми, мають погодитись з умовами та отримати картки.

Особи, що отримали гроші, можуть йти у місцеві магазини та аптеки й купувати товари. Перелік груп товарів обмежений, а саме — продукти харчування (дитяче харчування), медикаменти, засоби гігієни (підгузки, памперси), побутова хімія та товари для дітей (ігри, що розвивають).

Суворо забороняється витрачати грошові кошти для придбання будь-яких алкогольних напоїв, тютюнових виробів та засобів для паління, для оплати участі в азартних іграх.

Окрім того, не можна переказувати гроші й надавати банківську картку, надану фондом, третім особам.

У якості звіту особа має показати копію чека.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що деякі категорії дітей можуть розраховувати на виплати в розмірі 50 тисяч гривень.