"У дитинстві він ударив мене молотком": односельчанка Артема Рябчука, який розстріляв солдатів у Дніпрі

Читать на русском
Автор
26981
Артем Рябчук убив з автомата п’ятьох людей Новина оновлена 28 січня 2022, 07:29
Артем Рябчук убив з автомата п’ятьох людей. Фото telegraf.com.ua

У дитячі роки Артему Рябчуку не вдавалося ладнати з дітьми, кажуть у його рідному селі

Солдат-строковик Нацгвардії України, який убив п’ятьох на Південмаші в Дніпрі 27 січня, у дитинстві не знаходив контакту з однолітками і міг поводитися по відношенню до них дуже агресивно. Про це односельчанка Артема Рябчука розповіла "Телеграфу" на умовах анонімності.

За її словами, з Артемом, який родом із села Броска Ізмаїльського району Одеської області, їй довелося спілкуватися у дошкільний період і під час молодших класів.

"Артема Рябчука я знаю з дитинства, з його 5-6-річчя. Іноді гуляли разом, бо мешкали неподалік. Він часто був відторгнений від усіх. Його постійно хтось дражнив, по-дитячому, за всякі дрібниці, й він агресивно на це реагував", — розповіла дівчина.

Броска, Ізмаїльський район, Одеська область
Карта. Джерело: google.com/maps

Наша співрозмовниця розповіла, що у дитинстві Артем міг поводитися досить агресивно, зокрема, застосовуючи до своїх однолітків силу.

"Особисто мене в дитинстві він ударив молотком по хребту, знайому — за волосся тягав, можливо, тому з ним мало хто спілкувався, тому що він не йшов на контакт, а просто дико реагував на своїх однолітків", — стверджує односельчанка Артема.

Крім того, вона додала, що у школі у хлопчика також виникли проблеми з дисципліною.

"Наскільки я пам’ятаю, то і з першого класу його вигнали за погану поведінку, і він залишився на другий рік", — наголосила співрозмовниця.

Також наша співрозмовниця зазначила, що отець Артема помер кілька років тому. Стосовно старшої сестри Артема ходили чутки, що та зникла безвісти. Однак у ЗМІ з’явилися дані, що Юлія проживає в Росії.

За словами односельчанки Артема, його родина є віруючою.

"Матінка його на велосипеді все життя їздить: і в хустці, і в спідниці", — додала дівчина.

Наша співрозмовниця припускає, що Артем міг наважитися на жахливі дії через накопичені образи.

"Просто накопичилося в людини багато образи на всіх, і, мабуть, таким чином він думав, що йому стане легше", — сказала односельчанка Артема.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 27 січня близько 4 ранку на Південмаші в Дніпрі солдат відкрив стрілянину по товаришам за службою. Жертвами 20-річного Артема Рябчука стали п’ятеро, ще стільки ж людей опинилися з пораненнями і травмами в лікарні. Одна з постраждалих, 22-річна Жанна, втратила дуже багато крові та перебуває у критичному стані в лікарні.

Мотивами стрільця до злочину, як заявила народна депутатка Юлія Яцик, могли стати проблеми у колективі, а точніше – нестатутні відносини. Нібито над Артемом знущалися і він вирішив "помститися".