Суд погодився на запрошений нацгвардійцем Рябчуком запобіжний захід: думки українців розділилися

Читать на русском
Автор
12827
Рябчук у суді
Рябчук у суді. Фото suspilne.media

Рябчука відправили до СІЗО без права внесення застави.

Від рук нацгвардійця Артемія Рябчука постраждали 10 людей — п’ятьох він убив, ще стільки ж — поранив з автомата на дніпровському заводі "Південмаш".

У слідчому ізоляторі він перебуватиме мінімум 60 діб (до 27 березня) — такий запобіжний захід обрав суд у Дніпрі, згідно з трансляцією засідання. Право внести заставу не передбачено.

Зазначимо, що у СІЗО підозрюваний попросився сам, прокуратура вимагала утримувати Рябчука на гауптвахті.

Адвокат Рябчука сказав, що його підзахисний не хоче повертатися до місця знущань. На початку засідання Рябчук вибачився перед постраждалими від його рук і визнав свою провину в розстрілі товаришів по службі та цивільної особи.

У мережі відреагували по-різному. Частину людей захищає Артемія, вважаючи, що покарання мають нести командири, які допустили дідівщину, яка нібито мала місце у частині.

Дідовщина у нацгвардії
Командири та дідівщина у нацгвардії Дніпро

Інша частина — що Рябчука мають покарати максимально за відібрані життя.

Артемій рябчук покарання
Артемий Рябчук арешт
Артем Рябчук арешт

Деякі коментатори зазначили, що гауптвахта (аналог СІЗО у військовому устрої — місце виконання покарання для військовослужбовців, засуджених до арешту, а також утримання ув’язнених та затриманих військових) було б для Рябчука небезпечним.

Гауптвахта Рябчук

Трагедія сталася 27 січня — нацгвардієць з автомата з невідомої причини розстріляв десятьох людей. Як писав "Телеграф", того ж дня Рябчука затримали. Він розповів про те, що зазнавав принижень через своє повідомлення про бійку.