У Коломойського забрали аеропорт Дніпра: подробиці від Філатова

Читать на русском
Автор
8940
Компанія Коломойського втратила право на Дніпровський аеропорт
Компанія Коломойського втратила право на Дніпровський аеропорт. Фото nashigroshi.org

Ініціатором позову стада міська рада Дніпра

Міський голова Дніпра Борис Філатов у п'ятницю, 16 вересня, повідомив, що український олігарх Ігор Коломойський, якого ледь не позбавили громадянства України, втратив право на експлуатацію Дніпровського аеропорту. Рішення ухвалив суд на позов міської ради Дніпра. Відповідна інформація з'явилася на Facebook-сторінці Філатова.

"Офіційно підтверджую, що сьогодні Дніпровський окружний адміністративний суд скасував компанії Коломойського право експлуатації Дніпропетровського аеропорту. Позивачем виступила міська рада Дніпра. Третя особа – НАБУ", — написав мер Дніпра.

При цьому Філатов звинуватив владу у тому, що понад 10 років ігнорували той факт, що, використовуючи аеропорт Дніпра, Коломойський нібито монополізував повітряний простір та грабував дніпрян великими цінами на авіаквитки, а отримані з державного майнового комплексу кошти використовував у приватних інтересах.

"Усім було начхати: Кабміну, РНБО, Державіаслужбі. Усім. Окрім міськради Дніпра та НАБУ. Так, наш аеропорт зараз зруйнований. Так, війна буде ще довго. Але настане час, коли дніпряни літатимуть вільно до Європи. Лоукостами. Без Коломойського", — резюмував Борис Філатов.

Нагадаємо, що Дніпровський аеропорт був зруйнований внаслідок ракетного удару росіян 15 березня. Місцева влада повідомила, що внаслідок атаки злітно-посадкова смуга та термінал летовища зазнали масштабних руйнувань, а на його відновлення знадобиться багато часу. Це була не єдина атака на аеропорт Дніпра з боку російських окупантів — вдруге вони вдарили по об'єкту 10 квітня, внаслідок чого від нього вже не лишилося живого місця.