"Легше стане, якщо він помре?" — адвокат затриманого за ДТП Колі Харківського

Читать на русском
Автор
1772
Захист потерпілого пояснив, чому Микола Харківський поки що не коментує деталі того вечора
Захист потерпілого пояснив, чому Микола Харківський поки що не коментує деталі того вечора. Фото telegram.org

Адвокат Колі Харківського Інна Данилова каже, що учасник ДТП на Одеській приходить до тями і пам’ятає тільки удар

Микола Харківський, учасник ДТП на вул.Одеській у Харкові, ще не може розповісти подробиці про свій час 26 жовтня і погано почувається через травму голови.

Принаймні так стверджує адвокат обвинуваченого Інна Данилова біля будівлі Київського райсуду, де в четвер, 28 жовтня, обирали запобіжний захід затриманому.

З її слів, хлопець після аварії був у шоковому стані, а все, що він пам’ятає, це удар.

Поки що Микола нічого не розповів своєму адвокату про те, чим займався того дня і як проходив його вечір. За словами Данилової, Харківський має серйозну рану голови.

"Ми обрали таку позицію, щоб зараз не вигадувати казки та билини, а щоб усе стало на свої місця, не давати свідчень у порядку статті 63. Він зараз утихомириться, можливо в СІЗО йому нададуть більш-менш людську медичну допомогу. Він трохи прийде у себе і тоді, можливо, щось згадає більш детально і зможе дати свідчення вже логічно", — розповіла Данилова.

Вона наголосила, що Микола вибачився перед потерпілими у залі суду. Але при цьому наголошує: через резонанс відразу після ДТП йому не надали належної допомоги.

"Легше стане, якщо він помре? Припустимо, у нього внутрішня або субдуральна гематома. При таких ударах вона буває в головному мозку. От легше стане, якщо він помре? Закриють кримінальне провадження у зв’язку зі смертю обвинуваченого і на цьому все закінчиться. Цього все домагаються?", — заявила Данилова.

Захисник сподівається, що згодом хлопець прийде до тями і прояснить усі деталі.

"Він поспав більш-менш ніч і сьогодні прийшов ось, вибачився, значить, до нього щось дійшло", — сказала адвокат затриманого.

Як повідомлялося, раніше в мережу злили відео з телефонів друзів Колі Харківського, яке вони знімали, катаючись нічним Харковом буквально перед аварією.