Не тільки наркотики: чим "прославився" водій Land Cruiser, який збив дітей на "зебрі" у Харкові

Читать на русском
Автор
527
На місці ДТП у Харкові працюють правоохоронці
На місці ДТП у Харкові працюють правоохоронці. Фото hk.npu.gov.ua

Горе-водій притягувався за двома різними кримінальними статтями

Винуватець резонансної ДТП у Харкові, яка сталася на перехресті проспекту Науки та вулиці Тобольської, потрапляв у поле зору правоохоронців неодноразово. Як з’ясувалося, справа була не лише у наркотиках.

У поліції Харківської області повідомили, що 34-річний чоловік, якого затримали після наїзду на двох дітей на пішохідному переході, у травні поточного року отримав 3 роки позбавлення волі за скоєння крадіжки, однак відбувся випробувальним терміном на 1 рік.

Крім того, раніше у МВС заявили, що у 2020 році цей же чоловік притягувався до кримінальної відповідальності за ст. 309 Кримінального кодексу України — незаконне виробництво або зберігання наркотичних засобів. За невідомих причин цю справу закрили рік тому, так і не передавши її до суду.

Нагадаємо, що цього разу виною всьому також могли бути наркотики — у мережі з’явилося відео, як водій Land Cruiser перед аварією шукав "закладку" з наркотиками.

Місцеві ЗМІ пишуть, що автомобіль, на якому було скоєно ДТП — білий "Toyota Land Cruiser" — належить ТОВ "АГРОФІРМА КОЛОНТАЇВ". Бенефіціар цієї фірми – Ольга Раїна, дружина голови Краснокутської райдержадміністрації Харківського району Юрія Івановича Раїни. За даними місцевих ЗМІ, зазвичай на вищезгаданій Тойоті їздить син чиновника Іван Раїна, проте нібито в день ДТП за кермом був не він, а його товариш, який страждає на наркозалежність.

Варто зазначити, що за даними тих самих місцевих ЗМІ, сам Іван Раїна також не блищить кришталево чистою репутацією — мовляв, він також не раз був помічений у неадекватній поведінці.

Як розповіло "Телеграфу" джерело, зараз Юрій Раїна перебуває у відпустці. Ми намагалися безпосередньо звʼязатися з чиновником, щоб прояснити ситуацію з можливою причетністю до ДТП його сина або його друга, але поки що Юрій Раїна на дзвінки не відповідає.

Також "Телеграф" повідомляв, що загрожує винуватцю ДТП на проспекті Науки у Харкові, де знесли двох 13-річних дітей.