Чи чекати на долар по 40? Економіст озвучив прогноз

Читать на русском
Автор
2739
Від стрибків курсу долара в Україні залежить багато позицій на ринку
Від стрибків курсу долара в Україні залежить багато позицій на ринку. Фото Відкриті джерела

Весну долар має протриматися на певному рівні, без перегинів

Вартість американської валюти, яка на початку травня почала дешевшати на чорному ринку, не підніметься вище за "планку" в 35 гривень. Такі прогнози на курс долара пролунали від фінансового експерта Данила Моніна.

Про це фахівець розповів у розмові із "Телеграфом".

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

На думку Моніна, до кінця травня ціна долара коливатиметься в межах 33-34 гривень — йдеться про готівковий ринок. Однак з приходом літа може змінитися, і для цього є відразу кілька факторів.

Один із найголовніших — ухвалення законопроєкту №7311, який передбачає збільшення розміру податків. Якщо це станеться, пояснює експерт, то за податковою ставкою імпортерам збільшать платежі.

"Отже, піднімуть попит на валюту і змусять бізнес купувати її активніше і дорожче, ніж зараз", — припустив Данило Монін.

Водночас він вважає, що якщо Нацбанк вестиме грамотну політику, то раптового стрибка зростання долара можна уникнути. Головне — не погіршити ситуацію ще більше.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" пояснював, чому зростання курсу долара може обернутися позитивними наслідками для української економіки.

Також ми писали, чого очікувати від американської валюти влітку 2022 року.