Курс долара може змінитися: чого чекають від весни валютні експерти

Читать на русском
Автор
6794
Ціна за долар останнім часом трималася до 40 грн
Ціна за долар останнім часом трималася до 40 грн. Фото telegraf.com.ua

На вартість валюти навесні впливатимуть економічні чинники, зокрема аграрні

Після серйозного просідання в ціні курс долара в Україні буде трохи стабільнішим. На наступний тиждень прогнозується в рамках 38-39 грн за американську валюту, тоді як євро буде тримати 40-41 грн в ціні.

Про це 24 каналу розказав директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК Герман Марченко. Він також вважає, що з останньої декади березня підприємництво пожвавиться, а також варто чекати збільшення експортних надходжень до бюджету.

Перебування долара в межах 38 — 44 грн прогнозує в березні аналітик аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ. Він також чекає можливих коливань через початок аграрного циклу та приплив валюти від партнерів, проте з 1 квітня, акцентує експерт, може додатися негативний фактор. Нерезиденти зможуть вивести доходи, отримані на ринку ОВДП. Наразі курс валюти в Україні складає за данними сайту "Мінфін", долар коштує в середньому на готівковому ринку 38,75 / 38,86, євро — 40,98 / 41,15 грн.

Курс валют в Украине на 19.03
Курс валют в Украине

Як раніше повідомляв "Телеграф", долар може знову піднятися вище за психологічну відмітку в 40 грн за USD. Одним з чинників можуть стати військові ризики.