Скільки коштуватиме долар: позитивний та негативний прогнози для України на 2023 рік

Читать на русском
Автор
4239
Американська валюта зміцнюється
Американська валюта зміцнюється. Фото Pixabay

Аналітики світового рівня висловили свої припущення

Економісти продовжують гадати, яким буде курс долара в Україні до кінця 2023 року. Є кілька варіантів прогнозів від оптимістичних, де нинішня вартість долара перебуває на рівні офіційного курсу НБУ, так і негативніші оцінки, де вартість долара називається у 45 гривень за одиницю.

Добірку прогнозів публікує The Page. Повідомляється, що найжорсткіший прогноз зробили аналітики компанії Morgan Stanley — 45 грн/долар. Проте більшість прогнозистів у макропрогнозі оцінили перспективи вартості долара в Україні быльш позитивно в 36,6 — 43 грн/долар.

Тим часом вартість валюти в Україні залишається нижчою за 40 гривень. За даними на 14 березня, вартість долара в середньому по Україні оцінюється в 38,45/38,553 грн на готівковому ринку. Курс євро досяг 40,76/40,995 грн. Вартість обох валют у банках трохи зросла. Дані надає сайт "Мінфін".

Курс валют в Україні на 14 березня — НБУ, банки, чорний ринок
Курс валют в Україні на 14 березня

Раніше "Телеграф" розповідав, на який курс долара очікують економісти в березні, і навесні 2023 року. В асоціації банків очікують незначне підвищення вартості валюти.