Долар в Україні просів, але може піти вгору до кінця тижня: названо межу

Читать на русском
Автор
801
Що відбувається з цінами на валюту сьогодні
Що відбувається з цінами на валюту сьогодні. Фото 0352.ua

До кінця тижня валюта США утримуватиметься в межах коридору від 38,3 до 39,1 гривні

На початку нового робочого тижня курс готівкового долара в Україні стабілізувався, однак вже до вихідних його ціна може перетнути позначку у 39 гривень.

Як пише ТСН, таку думку озвучила банкірка Анна Золотько, зазначивши, що упродовж цього тижня, з 20 по 26 березня, валюта США перебуватиме в діапазоні 38,3–39,1 грн.

"Цього тижня з високою ймовірністю варто очікувати на різноспрямований рух курсу. При цьому вартість американської валюти, на мою думку, перебуватием в діапазоні 38,3–39,1 гривні за долар", — пояснила вона.

За словами експертки, курсова корекція, яка стартувала у понеділок, спричинена низкою факторів, серед яких і відчутне збільшення попиту після тривалого зменшення цін американського долара в обмінниках. Водночас підстав для виникнення великого ажіотажу на готівковому ринку Золотько поки не бачить.

Що з цінами сьогодні

В обмінниках готівковий долар у вівторок, 21 березня, знову повернувся до здешевшання. Так, за даними фінансового порталу "Мінфін", валюта США коштуватиме:

  • купівля — 38,66 гривні (у понеділок 38,70 гривні),
  • продаж — 38,75 гривні (у понеділок 38,82 гривні).

Раніше "Телеграф" повідомляв, долар до кінця 2023 року може подорожчати до 45 гривень. Однак існують і більш позитивні прогнози щодо курсу.