ЗМІ повідомили, що у Києві з 15 вересня готуються ввести локдаун: що говорить влада

Читати російською
Автор

Карантинні обмеження торкнуться транспорту та сфери послуг.

У столиці України готуються до можливого введення локдауну вже протягом декількох тижнів. У Києві, як і по всій території країни фіксують сплеск захворюваності на коронавірус, за минулу добу в столиці було зафіксовано понад 320 випадків захворювання COVID-19.

Про ймовірне введення жорстких обмежувальних заходів пише UNN.

Посилаючись на свої джерела видання повідомляє про обмежувальні заходи для закладів громадського харчування, салонів краси, інших закладів сфери послуг. Також під дію карантинних заходів потрапить транспорт, зокрема на метро можна буде їхати за наявності дозволу в системі "Київ Цифровий".

Ступінь жорсткості обмежень буде залежати від кількості нових випадків коронавірусу в Києві і динаміку відстежуватимуть для прийняття остаточного рішення.

Одночасно з цим ряд ЗМІ спростовує новину про введення локдауну в Києві з 15 вересня. Так, за словами глави Держпродспоживслужби Києва Олега Рубана посилення карантинних заходів можливе при вході столиці в "жовту зону" по коронавірусу. Він стверджує, що київські служби відпрацьовують всі сценарії розвитку подій. Також він зазначив, що обмеження в транспорті можливі тільки при вході в "червону зону".

Тієї ж думки дотримується депутат Київради Дмитро Білоцерковець. Він додав, що введення жорстких заходів в Києві можливо тільки якщо Кабмін помістить столицю в "помаранчеву" або "червону зону", самостійно таке рішення прийняти місцева влада не може.

Раніше "Телеграф" писав, система реєстрації на електронні перепустки до громадського транспорту запрацювала в Києві з 10 серпня. Також повідомлялося, що нового локдауну по всій Україні можна чекати вже в листопаді. Навіть при максимальних заходах безпеки і вакцинації, чергових жорстких обмежень не уникнути — впевнений головний санлікар України Ігор Кузин.