Для боротьби з окупантами: в мережі збирають гроші на приціл для снайпера-добровольця

Читать на русском
Автор
1173
Генштаб ЗСУ

Недешевий девайс допоможе швидше знищувати ворога

Поки українські Герої ефективно захищають рідну землю від навали російських окупантів, волонтери та прості громадяни щохвилини збирають кошти на різного роду технічні девайси — від бронежилетів до безпілотників.

Шеф-редактор OBOZREVATEL Орест Сохар на своїй сторінці в Facebook оголосив про збір коштів для придбання тепловізійного прицілу для снайпера-добровольця з Ірпеня.

"Є у мене приятель: ще вчора — мирна людина, архітектор-дизайнер з Бучі, але з 25 лютого — доброволець 130 ТРО, снайпер і захисник Ірпеня. За півдня ми з друзями допомогли придбати йому моднячу снайперську гвинтівку, а тепер йому потрібен ще тепловізійний приціл", — пише Орест Сохар.

Також журналіст розмістив марку та модель прицілу, який необхідний захиснику Ірпеня. Його вартість — $3800.

Тепловізійний приціл
Тепловізійний приціл допоможе снайпера бачити та знищувати ворога в темний час доби

Журналіст закликав небайдужих громадян приєднатись та якомога швидше зібрати необхідну суму для амуніції снайпера: "Ну дуже йому кортить знищувати окупантів не лише у світловий час доби. Вважаю, людину варто підтримати".

Всі охочі можуть долучитись до збору, перерахувавши кошти на карту добровольця — 5221-1911-0093-6862.

Нагадаємо, Ірпінь став однією з гарячих точок — бої на північно-західних окраїнах Києва почались ще в перші дні війни. Лише 28 березня захисникам вдалось остаточно звільнити місто від окупантів.

В самому місті наразі розбирають завали, які залишились після бойових дій. Окупанти грабували будинки та випалювали цілі вулиці. Частина будівель знищена в результаті боїв, оскільки росіяни виставляли техніку у дворах житлових будинків, цинічно ховаючись за цивільним населенням. Втім, прорватись до столиці ворогу так і не вдалось. Захисники міста нанесли росіянами суттєві втрати — як у техніці, так і в живій силі.

Ірпінь після звільнення від російських військ
Ірпінь до та після приходу росіян

Після переговорів у Стамбулі 29 березня російська сторона заявила про "скорочення активності" на київському напрямку та почала перекидування техніки та військ з околиць столиці на інші напрямки, зокрема на Донбас.