"Нащо її пускати?": приїзд ексредакторки російського "Першого каналу" до Києва спричинив скандал у суспільстві (оновлено)

Читать на русском
Автор
689
Марина Овсяннікова Новина оновлена 11 вересня 2022, 13:18
Марина Овсяннікова

Попередньо відомо, що жінка планує прийняти участь у заході особисто

Колишня працівниця "Першого каналу" росії Марина Овсяннікова, котра стала відома після свого виходу із плакатом "No War" під час ефіру із випуском новин на одному з провідних російських телеканалів, планує провести пресконференцію у Києві.

Про це стало відомо з анонсу інформагенції "Інтерфакс-Україна", у пресцентрі якого у середу, 1 червня, проходитиме зустріч з Овсянніковою. Під час заходу експрацівниця прокремлівського телеканалу, а нині позаштатна журналістка німецької газети Die Welt, планує поспілкуватися з журналістами про те, як працює російська пропаганда.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Варто відзначити, що українські журналісти досить скептично віднеслися до виступу російської пропагандистки у Києві. Зокрема, журналістка видання "НВ" Крістіна Бердинських на своїй сторінці в соцмережі написала, що не розуміє для чого Овсянніковій проводити пресконференцію в українській столиці, якщо про страждання звичайних росіян від жорстких санкцій вона може розповідати і на Заході.

"Завтра Овсяннікова у Києві. Щоб що? Вона буде публічно каятися і плакати? Розповідати як звичайні росіяни страждають від санкцій? Вона це успішно робить на Заході. А тут вона навіщо?", — йдеться в тексті публікації.

Таку позицію підтримала й авторка порталу "Телеграф" Юлія Забєліна, котра вважає, що пускати російську пропагандистку до України не потрібно, мовляв, вона і на Заході свої гроші відробляє.

Своєю чергою головний редактор українського видання "Бабель" закликав представників ЗМІ проігнорувати захід і не йти на пресконференцію ексжурналістки "Першого".

Варто наголосити, що після скандалу, який спровокувала новина про приїзд російської пропагандистки Марини Овсяннікової до Києва, видання "Інтерфакс-Україна" офіційно повідомило про скасування пресконференції, присвяченої викриттю російської пропаганди за її участі.

Нагадаємо, що Марина Овсяннікова увірвалася до студії "Першого каналу" з плакатом "Зупиніть війну. Не вірте пропаганді. Тут вам брешуть", сам ефір екстрено переключився на трансляцію іншого матеріалу, проте жінка змогла кілька секунд побути у кадрі. У її щирість тоді повірили не всі українці, адже вона вісім років поспіль брала участь у російській пропаганді. Після самої "демонстрації" на "Першому" Овсяннікову звільнили з посади і притягнули до адміністративної відповідальності.