Київ паралізувало через сніг і техніку: синоптики дали необнадійливий прогноз

Читать на русском
Автор
Засніжений Київ прекрасний, проте така погода і має свої мінуси Новина оновлена 15 грудня 2022, 09:47
Засніжений Київ прекрасний, проте така погода і має свої мінуси. Фото Ілюстративне фото

Водіїв просять не виїжджати у місто без нагальної потреби

Менше тижня минуло після попередніх рясних снігопадів, як у четвер, 15 грудня, Київ знову потопає в снігу. Після восьмої ранку інтенсивність опадів стала ще вищою, по всьому місту працює спецтехніка для прибирання доріг. Представники ДСНС попереджають, що найближчим часом у столиці очікуються пориви вітру від 15 до 18 метрів за секунду — це створить значні незручності для місцевих мешканців та гостей Києва.

Як повідомили у Київській міськадміністрації, всі комунальники працюють у посиленому режимі, до допомоги залучають представників управляючих компаній та зеленбудів. Особливу увагу приділяють спускам та підйомам, а також дорогам із бруківкою.

"Закликаємо водіїв не виїжджати на власних авто без нагальної потреби і не паркуватися вздовж вулиць та доріг, щоб не заважати працювати спецтехніці", — зазначили чиновники, також попросивши всіх автолюбителів бути максимально обережними за кермом у таких умовах.

Із подібним зверненням до киян вступив і голова міської військової адміністрації Сергій Попко, який уточнив, що зараз на розчищення кучугур кинуто понад 250 одиниць техніки.

Подекуди це не надто рятує, і через погоду на дорогах з’являються величезні пробки.

Втім, чимало киян снігопаду відверто радіють, про що вони квапляться розповісти у соцмережах.

Додамо, що сніг у столиці почав йти ще вночі — тоді ж на його прибирання й виїхали перші одиниці техніки.

Згідно зі свіжим прогнозом погоди на сайті weather.com, сніговою погодою мешканцям та гостям столиці доведеться насолоджуватися ще кілька днів. При цьому у суботу не виключено перетворення опадів на дощ.

Раніше "Телеграф" розповідав, чи чекати на українців снігу на Різдво. Своїм прогнозом погоди поділився народний синоптик Станіслав Щедрін.

Також ми писали, яким стане для нашої країни січень у погодному плані.