Над Київщиною засікли повітряний об’єкт, оголошено тривогу: що відомо (оновлено)

Читати російською
Автор

В області можлива робота ППО

Сьогодні, 1 березня, у небі над Київською областю було помічено повітряний об’єкт. У зв’язку з цим місцевих жителів попереджають про можливу роботу ППО і просять не залишати укриттів.

Дане повідомлення опублікувала пресслужба Київської обласної військової адміністрації через деякий час після оголошення сигналу повітряної тривоги у Києві та області.

"Київщина! У небі виявили повітряний об’єкт. У зв’язку з цим можлива робота сил та засобів ППО. Будьте в укриттях чи інших безпечних місцях до відбою!", — йдеться у повідомленні.

О 12:10 було оголошено відбій повітряної тривоги у Києві.

Оновлено: Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко підтвердив, що тривогу в області було оголошено через невідомий повітряний об'єкт. За попередніми даними, це куля невеликого розміру і запущена вона була з північного напрямку у бік столиці.

"На даний момент цей об’єкт не становить загрози. Впроваджені відповідні заходи для його ліквідації. Ніколи не втомлюся закликати киян і гостей столиці не ігнорувати повітряні тривоги. Не робіть помилок, не дозволяйте собі розслаблятися і самотужки оцінювати – серйозна тривога чи ні. Не керуйтеся неофіційною інформацією із соцмереж на кшталт поодиноких зльотів потенційних літаків-носіїв ракет (тощо). Ставтеся до кожного оголошення тривоги максимально відповідально! Пам’ятайте – вартість однієї помилки може бути життя або здоров’я вас і ваших близьких!" – сказав Попко.

Зазначимо, що 14 лютого росія запустила у повітряний простір України кулі з кутовими відбивачами. Це робилося з метою проведення повітряної розвідки.

Нагадаємо, що 15 лютого в небі над українськими містами було зафіксовано гелієві кулі, обмотані фольгою. Росіяни запустили їх, щоби дезорієнтувати українську ППО.