Кличко пояснив, чому в Києві склалася загрозлива ситуація із життєзабезпеченням міста

Читать на русском
Автор
994
Мер Києва Віталій Кличко
Мер Києва Віталій Кличко

Ми готуємося до зими, а до землі повинні готуватися орки, каже мер Києва Віталій Кличко

У Києві склалася загрозлива ситуація для життєзабезпечення міста. Наразі триває підготовка до зими, яка, за прогнозами, може бути ще важчою за попередню.

Чого очікувати киянам, чи буде світло і тепло – розповів сайту "Бабель" мер Києва Віталій Кличко.

Наразі у столиці продовжують відновлювати критичну інфраструктуру. "Готуємося до зими. Не до землі, а до зими [сміється]. До землі повинні готуватися орки", — жартує Віталій Кличко. Тим часом, здійснили гідравлічні випробування на переважній більшості тепломереж. Також замінили окремі найбільш аварійні ділянки мереж.

Проте, однією з ключових проблем лишається тиск з боку ОП, наголошує Віталій Кличко. Коли на всіх комунальних підприємствах тривають численні обшуки — це паралізує роботу комунальників і дестабілізує систему управління містом. За надуманими причинами під домашнім арештом перебуває керівник департаменту ЖКГ, який відповідає за підготовку до опалювального сезону, каже мер.

"Зараз вибивають керівників департаментів і підприємств критичної інфраструктури столиці. Це реально загрозлива ситуація для життєзабезпечення міста", — переконаний очільник Києва та звинувачує центральну владу.

Він каже, причина – створити так званий медійний фон, ніби в місті все погано: "Я ще раз хочу підкреслити: якщо підтверджуються факти корупції, я вдячний правоохоронцям за їхню роботу. І багато матеріалів ми самі їм передаємо за результатами перевірок департаменту внутрішнього аудиту КМДА. Але якщо починаються маніпуляції, щоб облити брудом, а потім ці справи лопаються в судах, як мильна бульбашка, то це — намагання дискредитації міської влади".

Передбачити наступні кроки росії неможливо, наголошує мер Києва. Чи буде вода? Чи буде світло? Чи варто людям зараз, поки знижки, купувати генератори, [зарядні станції] EcoFlow? Кожен вирішує сам. Що стосується системи протиповітряної оборони, то зараз українці набагато більше захищені, аніж минулої зими, коли атаки на критичну інфраструктуру були головною метою. Але розслаблятися не потрібно.

Нагадаємо, Україна пережила найважчу в енергетичному та військовому сенсі зиму