Хамам, три ванни та мармурові підлоги: у Києві продають квартиру в царському будинку за 3,5 млн доларів (фото)

Читать на русском
Автор
1446
Ціна квартири на Софійській площі викликає питання
Ціна квартири на Софійській площі викликає питання. Фото Ілюстративне фото

Загальна площа квартири 434 квадратні метри

У Києві продають елітну квартиру у престижному районі. Двохрівневе житло розташоване в царському будинку поряд із собором Софія Київська та продають його за 3,5 млн доларів або 128,5 млн гривень.

Оголошення з фотографіями розміщено на сайті ОLХ. Квартира знаходиться на четвертому та п’ятому поверхах 5-поверхового будинку.

Висота стель у квартирі, яка розташована у житловому комплексі "Софіївська брама", становить 4,1 метра. Площа першого поверху 278 кв.м., другого – 138 кв.м., а також є ще одне приміщення на 18 кв.м. У квартирі є панорамні вікна з видом на Софійську площу, а також є вид на зоряне небо. Є вітальня, їдальня, кухня, кілька спалень та ванних кімнат, а також хамам.

Крім того, в елітному ЖК є власний паркінг, котельня та закрита територія, що охороняється воєнізованою охороною. На території є магазини. Ремонт, як сказано в описі, "авторський, інтер’єр VIP-рівня, імпортні меблі". На фото можна побачити кам’яні підлоги, великі кришталеві люстри, а в одній з кімнат їх налічується цілих дев’ять. Стіни та стеля в деяких кімнатах оздоблені деревом, в інших кімнатах поклеєні шпалери або стіни просто пофарбовані в нейтральні кольори.

У ванних кімнатах, яких мінімум три, стіни та меблі мають оздоблення під золото. На другий поверх ведуть величезні чорні сходи з металевими поручнями. А в спальні на стелі є вікно, яке закрите білими шторами — той самий вид на зоряне небо. Під’їзд та двір ЖК прикрашені мармуром та гранітом, є скляний ліфт з червоною доріжкою у стилі "дорого-багато". Примітно, що у графі основної ціни зазначено суму за цю квартиру 35 млн доларів, а наприкінці опису сказано, що вона коштує 3,5 млн доларів. Справжня вартість нерухомості наразі невідома.

Що відомо про будинок на вулиці Володимирській 20/1а

Будинок був зведений у 1898–1899 роках та налічував лише три поверхи, а у 1905–1905 роках було добудовано четвертий поверх. Проект будинку належить архітектору В. Ніколаєву. Під час його будівництва використовувалися різні архітектурні стилі. Відомо, що будинок складається із двох симетричних секцій, кожна з яких складається з 5-кімнатної квартири на кожному поверсі. Також є торцева сторона будинку з проїздом з боку Рильського провулку, де розміщені 6-кімнатні квартири та різні установи.

У цьому будинку в різні часи мешкало чимало відомих людей:

  • 1900-1917 — у квартирі 10 на другому поверсі жив будівельник будинку і архітектор Євген Єрмаков.
  • 1898–1917 рр. — київський єпархіальний архітектор, автор багатьох київських храмів (Благовіщенської митрополичої церкви в ансамблі Києво-Печерської лаври, Покровської церкви на Пріорці, Пантелеймонівської церкви у Феофанії тощо)
  • 1905-1912 року — архітектор та автор проекту житлового будинку на вул. Б. Хмельницького, 32 Кароль Іваницький.

У 2003 році будинок, який називають царським, був реконструйований і набув нинішнього вигляду.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Києві здають квартиру із "совковим" ремонтом. Із приємного лише її недорога ціна.