Річниця теракту в Оленівці: родичі полонених українців зібралися перед посольством рф (ексклюзивні фото та відео)

Читать на русском
Автор
7652
Демонстрація у Києві
Демонстрація у Києві

Декілька десятків людей прийшли вимагати звільнення полонених українців

Рівно рік тому, 29 липня 2022 року, російські окупанти обстріляли будівлю колонії в Оленівці (Донецька область), де утримувалися полонені захисники маріупольської "Азовсталі".

Через рік у Києві родичі, близькі та просто небайдужі люди зібралися біля будівлі посольства росії, щоб вимагати повернути тих українських воїнів, хто все ще перебуває в полоні.

На місці акції відвідав кореспондент "Телеграфа" Ян Доброносов, який показав, що там відбувається.

Як видно на відео, біля будівлі зібралося кілька десятків людей із плакатами з вимогою звільнити військовополонених та припинити вторгнення в Україну.

До місця також привезли двоповерхові ліжка, схожі на ті, які були показані на фотографіях з місця обстрілу колонії після теракту.

Варто зазначити, що 23 лютого 2022 року росіяни евакуювали своїх дипломатичних співробітників із консульств та посольства в Україні. Одразу після початку вторгнення Україна розірвала дипломатичні відносини з росією, а 20 квітня 2023 року Київ розірвав договори оренди ділянки під будівлею посольства. Тому нині ця будівля порожня.

Як відомо, трагедія у Оленівці сталася наприкінці липня минулого року. Окупанти обстріляли колонію, де утримувалися полонені українські військовослужбовці, у тому числі й ті, що захищали маріупольську "Азовсталь". Україна після цього змогла повернути тіла 54 загиблих.