У руках квіти, на очах сльози: у Києві попрощалися з Ніною Матвієнко (ексклюзивні фото та відео)

Читать на русском
Автор
6186
Вшанувати співачку зібралося багато людей
Вшанувати співачку зібралося багато людей. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

У багатьох в очах стояли сльози

У Києві у будівлі Національної філармонії відбулося прощання з відомою українською співачкою та актрисою Ніною Матвієнко, яка пішла з життя 8 жовтня. Легендарній артистці було 75 років, вона не дожила два дні до дня народження.

На місці працював фотокореспондент "Телеграфу" Ян Доброносов. Попри розпал робочого дня, охочих віддати шану пам’яті відомої артистки зібралося дуже багато.

Ті, хто прийшов попрощатися, стояли у довгій черзі. У деяких на очах були сльози, переважна більшість принесла із собою траурні букети.

Попрощатися із видатною українкою прийшов співак Monatik. Він сказав, що Ніна Матвієнко дала йому дуже багато порад та багато чому навчила.

Церемонію прощання також відвідав мер Києва Віталій Кличко. На обличчях усіх присутніх була щира скорбота.

Нагадаємо, Ніна Матвієнко пішла з життя 8 жовтня. Трагічну новину повідомила її дочка Тоня Матвієнко. Співачка не стала називати причину смерті та попросила про конфіденційність.

Ніна Матвієнко – народна артистка України, лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка, вона має звання Героя України. Співачка гастролювала по всьому світу, виступаючи у США, Канаді, Європі, Азії. 1971 року Ніна Матвієнко вийшла заміж за художника Петра Гончара, який був сином відомого українського фольклориста та етнографа Івана Гончара. У 2021 році стало відомо про розлучення подружжя, яке прожило у шлюбі понад 50 років.

Друзі та колеги артистки згадують її як активну та життєрадісну людину. За їхніми словами, вони не мали навіть у думках, що Матвієнко може так рано піти з життя.

Раніше "Телеграф" розповідав,що відомо про творче та особисте життя легендарної Ніни Матвієнко. Окрім творчої діяльності, вона була професором на кафедрі музичного мистецтва Київського національного університету культури та мистецтв.