Вирішив "хайпонути"? Київський блогер інсценував самогубство

Читать на русском
Автор
1563
Вирішив "хайпонути"? Київський блогер інсценував самогубство Новина оновлена 25 жовтня 2023, 11:08

Блогер пообіцяв прокоментувати свою витівку пізніше

Вдень 24 жовтня мешканців Києва переполошила новина про те, що було знайдено мертвим ще одного підлітка, однак у поліції поспішили спростувати інформацію.

Як поінформували столичні правоохоронці у своєму telegram-каналі, інформація про нову хвилю підліткових самогубств у Києві не відповідає дійсності.

"Поліція Києва спростовує цю інформацію. Такі повідомлення можуть бути поширені для привернення уваги та збільшення кількості читачів відповідних ресурсів. Публікації, що не відповідають дійсності, не тільки компрометують ресурси, на яких розміщені, а й викликають панічні настрої у громадян", — йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що одразу інформують про подібні випадки, а тому закликають довіряти лише офіційній інформації.

Як повідомлялося раніше, низка каналів повідомили, що у Києві хлопець написав передсмертну записку і викинувся з 11 поверху, а також показали фотографію нібито з місця події. При цьому повідомлялося, що він до того ж був місцевим "тіктокером" з аудиторією у понад 200 тисяч осіб.

Сам горе-блогер після галасу вийшов на зв’язок і пообіцяв дати коментар з приводу свого вчинку пізніше.

Як повідомлялося раніше, у Києві не перший день обговорюють хвилю підозрілих самогубств. Наприклад, 2 жовтня брат із сестрою випали з балкона на 24 поверсі. Вже 9 жовтня дві 17-річні дівчата стрибнули з даху на Троєщині. Останній випадок стався 15 жовтня, тоді стало відомо про загибель 12-річної дівчинки, яка впала з багатоповерхівки.