У Києві "звільнили" Пушкіна від різнокольорового маскування (фото)

Читати російською
Автор

Пам’ятнику, встановленому на вході до парку, повернули первісний вигляд

В середу, 25 жовтня, в парку імені Івана Багряного "розмаскували" пам’ятник Олександру Пушкіну, який раніше активісти прикрили яскравою сіткою. Учасники флешмобу під назвою "Демаскуємо ворожу культуру" вирішили "приховати" пам’ятник Пушкіну, проте ця ініціатива не всім киянам припала до душі.

Кореспондент "Телеграфа" Ян Доброносов побував у парку та побачив, як зараз виглядає пам’ятник. Як виявилося, зі статуї поета зняли захисну сітку і він набув свого звичного вигляду.

Нагадаємо, що у вівторок, 24 жовтня, депутат Київради Ксенія Семенова розповіла на своїй сторінці у Фейсбуці про те, що "символи російського імперіалізму досі спокійно стоять у наших містах" і з цим необхідно боротися. Саме тому активісти вирішили провести флешмоб та "сховати" пам’ятник Пушкіну під різнокольоровою маскувальною сіткою.

Активісти "замаскували" Пушкіна

Це рішення сподобалося далеко не всім киянам і деякі сприйняли таку ініціативу негативно. Так, уже в середу, 25 жовтня, з пам’ятника Пушкіну невідомі зняли сітку маскування і він набув свого первісного вигляду.

Ян Доброносов, "Телеграф"
Ян Доброносов, "Телеграф"

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що Київ "забув" віднести 400 історичних споруд до пам’яток культурної спадщини. Про це розповіла голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

Вона зазначила, що перелік об’єктів культурної спадщини Києва, що знову відкрилися, на офіційному сайті КМДА відсутня, а це, підкреслила Шуляк, порушення частини другої статті 14 Закону України "Про охорону культурної спадщини" та ігноруванням КМДА свого обов’язку.