Киянам нагадали про заборону щодо балконів: який штраф загрожує порушникам

Читать на русском
Автор
718
Реклама на фасадах та балконах заборонена
Реклама на фасадах та балконах заборонена. Фото КП "Київреклама"

Киян просять не допускати розміщення рекламних вивісок на балконах

У столиці вивіски, що розташовуються на балконах, є незаконними та підлягають демонтажу. Згідно з чинним законодавством, у Києві не дозволено розміщувати рекламні банери на балконах житлових, офісних та інших будівель.

Про це мешканцям столиці нагадали на офіційній сторінці Управління з питань реклами КМДА та КП "Київреклама" у Фейсбук. Порушникам загрожує адміністративне покарання у вигляді штрафу.

Зазначається, що балкони будинків часто стають місцями для розміщення незаконної реклами, але вивіски, які розташовані на цих площах, перебувають під забороною.

Іноді підприємці просять у мешканців багатоповерхівок надати їм площу балкона під розміщення реклами, але це є прямим порушенням чинного законодавства.

Так, киян просять не допускати порушення правил та не дозволяти розміщувати вивіски на балконах своїх будинків.

"За розміщення реклами в недозволених місцях передбачено адміністративну відповідальність згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення з подальшим стягненням штрафу", — зазначили у відомстві.

Штраф для порушників становить від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – це від 340 до 1360 гривень.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що у Києві активісти відмили пам’ятник архітектури від графіті (фото). Активісти вирішили змити графіті з будинку, який є пам’яткою архітектури та знаходиться на Андріївському узвозі. В акції взяло участь понад 20 людей.

Відомо, що активісти відмили стіни історичної будівлі, яка була збудована у 1891 році. Проект споруди створив архітектор Андрій Фердінанд Крауссен.