Вилучено "товар" на 18 млн гривень: у кількох областях України спіймано торговців "смертю" (фото та відео)

Читать на русском
Автор
У столиці ліквідували масштабний наркотрафік
У столиці ліквідували масштабний наркотрафік. Фото Колаж "Телеграф"

Під час обшуків було знайдено понад 60 кілограмів канабісу

Столичні правоохоронці разом із СБУ ліквідували масштабний наркотрафік. Трьох учасників злочинного бізнесу було затримано і зараз вони перебувають під вартою. Їм повідомлено про підозру.

Фігуранти займалися виготовленням канабісу і пропонували цей "товар" через власний Telegram-канал, а збували — розсилаючи по країні поштою. Наразі діяльність телеграм-каналу заблокована. Про це у вівторок, 16 січня, повідомили у пресслужбі Поліції Києва.

"Під час серії обшуків у Києві, Київській та Сумській областях поліцейські вилучили понад 60 кілограмів канабісу, кошти для фасування та пакування та гроші. Орієнтовна вартість вилучених речовин за цінами "чорного" ринку — близько 18 мільйонів гривень", — йдеться у повідомленні.

Фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 та 3 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне провадження, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене організованою групою.

Трьом активним фігурантам справи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що поліцейські викрили у столиці міжнародне угруповання, яке організувало постачання заборонених речовин з-за кордону в Україну і потім продавало цей товар через закритий ТГ-канал.