Дитяче Євробачення 2021: коли і де дивитись фінал пісенного конкурсу

Читать на русском
Автор
Де і коли відбудеться фінал Дитячого Євробачення 2021
Де і коли відбудеться фінал Дитячого Євробачення 2021

Пісенний конкурс у 2021 році відбудеться у Парижі.

Найближчим часом у Франції стартує грандіозний фінал пісенного конкурсу "Дитяче Євробачення-2021". Поки стають відомі перші учасники "дорослого" конкурсу, що пройде у березні 2022 року в Італії, учасники дитячого "Євробачення" лише готуються до своїх виступів.

Коли та де відбудеться Дитяче Євробачення 2021

Минулого року перемогу в конкурсі здобула представниця Франції — юна співачка Valentia, що означає, що Дитяче Євробачення 2021 року пройде в країні переможця. Фінал пісенного конкурсу відбудеться у неділю, 19 грудня, у Парижі. Учасники представлятимуть свої країни на сцені залу La Seine Musicale.

Трансляція конкурсу розпочнеться о 17.00 за Києвом. Вона буде доступна на офіційному сайті Євробачення, на Facebook-сторінці "Суспільне Євробачення", а також в ефірі телеканалу UA: КУЛЬТУРА.

Хто представляє Україну на Дитячому Євробаченні 2021

Перемогу у національному відборі та представницею України на Дитячому Євробаченні 2021 року стала 14-річна Олена Усенко з Білої Церкви. Юна артистка поїде до Парижа, де представить нашу країну із піснею "Важіль". Зазначимо, що Олена могла представляти Україну ще у 2020 році, але посіла друге місце, поступившись перемогою Олександру Балабанову.

Олена Усенко виступить на міжнародному конкурсі під номером 12, що визначило жеребкування, яке відбулося на церемонії відкриття Дитячого Євробачення 13 грудня.

Зазначимо, що за місяць до фіналу пісенного конкурсу Олена Усенко презентувала кліп на свою конкурсну пісню.

Порядок виступу країн на Дитячому Євробаченні 2021

Загалом у конкурсі у 2021 році бере участь 19 країн. Порядок їх виступів склався такий:

  1. Пауліне з Німеччини
  2. Ніколоз Каджая з Грузії
  3. Сара Джеймс із Польщі
  4. Айк та Кая з Мальти
  5. Елізабетта Лізза з Італії
  6. Деніслава та Мартін із Болгарії
  7. Таня Меженцева із Росії
  8. Маю Леві Лавлор із Ірландії
  9. Малена з Вірменії
  10. Алінур Хамзін та Бекнур Жанібекули з Казахстану
  11. Анна Гебреа з Албанії
  12. Олена Усенко з України
  13. Енцо із Франції
  14. Сона Азізова з Азербайджану
  15. Аяна з Нідерландів
  16. Леві Діас з Іспанії
  17. Йована та Дуня із Сербії
  18. Група Dajte Muzika із Північної Македонії
  19. Сімау Олівейра із Португалії.

"Дитяче Євробачення-2021": як голосувати

Українці мають можливість проголосувати за представницю своєї країни та підтримати своїх фаворитів з інших країн-учасниць. Онлайн-голосування відбуватиметься у два етапи на сайтах jesc.tv та vote.junioreurovision.tv.

Можливість голосування з’являється лише після перегляду обов’язкових коротких фрагментів виступів усіх учасників. На кожному етапі можна проголосувати лише один раз за три пісні. В тому числі за власну країну.

Зазначимо, що у 2021 році організатори пісенного конкурсу вирішили провести Дитяче Євробачення в офлайн-форматі, а не онлайн, як це було у 2020-му. У зв’язку з таким рішенням, на учасників конкурсу чекають суворі заходи безпеки: дотримання соціальної дистанції, правила особистої гігієни та масковий режим. Будь-яке порушення правил може призвести до штрафів та навіть дискваліфікації.

Раніше "Телеграф" писав, що міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2022" в наступному році пройде у Турині, Італія з 10 по 14 травня. Нагадаємо, що у 2021 році перемогу на конкурсі здобули представники Італії — рок-група Måneskin. Музиканти виступили на сцені із піснею Zitti E Buoni. Представники України на конкурсі цього року, гурт Go_A, опинилися в пʼятірці найкращих.

Додамо, що найближчої весни Måneskin планує виступити з концертом у Києві, але українські фанати італійців були засмучені однією прикрою помилкою.