"Не пропадати ж грошам": СТБ влип у скандал через російського актора у новому серіалі (фото, відео)

Читать на русском
Автор
20306
Канал замінив Прохора Дубравіна на обличчя українського актора Дмитра Саранського
Канал замінив Прохора Дубравіна на обличчя українського актора Дмитра Саранського

СТБ зробив "пластичну операцію" актору Дубравіну, який багато років знімався в Україні, а тепер мовчить про війну

Український телеканал СТБ, який тільки нещодавно оскандалився поверненням під час війни шоу "Вагітна у 16", за допомогою технологій "вирізав" російського актора Прохора Дубравіна, який мовчить про вторгення росії в Україну, з нового серіалу "Останній лист коханого".

Це підмітив український актор Петро Крилов, який звернувся до телеканалу в Фейсбуці. За допомогою технології діпфейку обличчя героя Дубравіна замінили на обличчя українського актора Дмитра Саранського.

"Насправді це російський актор Прохор Дубравін, який багато років знімався в Україні, проте після вторгнення жодним словом не прохопився про війну. І тепер на своїй сторінці у соцмережі він вітає росіян із днем перемоги. Невже Прохор зробив пластичну операцію, щоб з'явитися в українському серіалі? Ні! "Пластичну операцію" йому зробив телеканал СТБ", — зазначив у відеозверненні Крилов.

Крім цього, судячи з рухів губ у трейлері, серіал спочатку знімався російською мовою, після чого був переозвучений українською. Сам Дмитро Саранський ще не відповів, чи знав він про використання свого обличчя в серіалі.

стб прохор дубравін
стб прохор дубравін
Прохор Дубравін і Дмитро Саранський
Прохор Дубравін і Дмитро Саранський

У мережі українці обурились такому "креативному" рішенню телеканалу. Коментарі користувачів Фейсбука говорять самі за себе: "Не пропадати ж грошам", "Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, ви сліпі, німі, глухі?", "Й**нуте "СТБ"! Що там "Нацрада з питань телебачення"? Спить?".

Нагадаємо, що в січні телеканал СТБ анонсував прем’єру шоу "Вагітна у 16" на лютий 2023 року, але зіткнувся з великою кількістю критики на свою адресу. У мережі обурювалися, що програма як мінімум недоречна, коли в країні триває війна, а багато українських дівчат були зґвалтовані російськими окупантами. В результаті гучне засудження громадськості спричинило рішення продюсерів не випускати передачу в ефір.