Блекаути не страшні, коли за вікном +35: як надовго зберегти продукти в морозилці

Читать на русском
Автор
628
Колаж "Телеграф" Новина оновлена 16 червня 2024, 21:24

Збережете гаманець та нерви

Через масовані російські атаки та відключення електроенергії по всій Україні, продукти у холодильнику та морозилці можуть зіпсуватися. Особливо це небезпечно влітку, адже температура повітря на вулиці максимально висока.

"Телеграф" розповідає, як підготуватися до відключень світла влітку. А також про те, як безпечно зберегти харчові продукти.

Ці поради зекономлять ваші гроші та нерви. Вони не потребують вкладати кошти.

На сайті Головного управління Держпродспоживслужби надали рекомендації, які допоможуть зберегти вашу їжу безпечною для вживання:

  • Подбайте про безпечну температуру в холодильнику та морозильній камері: у холодильнику має бути температура 4°С або нижче, а у морозильній камері — 0°С або нижче.
  • Підготуйтеся до надзвичайної ситуації, заморозьте контейнери з водою, щоб мати змогу зберегти температуру вашої їжі за температури 4°С або нижче, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості, придбайте сухий або блоковий лід.
  • Коли електроенергію вже відключили, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими, так продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці.
  • Перевіряйте температуру продуктів, що зберігаються в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Викиньте їжу, якщо температура вище 4°С. Це можна перевірити за допомогою термометра в холодильнику чи морозилці.
  • Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4°С або нижче.

Окрім цього, ніколи не куштуйте їжу на смак, щоб перевірити її безпечність, якщо маєте сумніви — викиньте її. Викидайте з холодильника продукти, що швидко псуються (м’ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, молочні продукти та їх залишки) через чотири години без електроенергії або джерела холоду. Викидайте будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою.

Раніше "Телеграф" писав, як охолодитися без кондиціонера.