Їх допускають усі: головні помилки при пранні, які псують речі та створюють вогкість у ванній

Читати російською
Автор

Поради, які вбережуть речі, машинку та самі нерви

Сучасні пральні машини для автоматичного прання дуже сильно спростили сам процес прання, і не кожен тепер замислюється над тим, як правильно прати в пральній машинці. Ми вже писали про те, які речі в жодному разі не можна класти в машинку, а тепер звернемо увагу на те, як правильно прати та сортувати речі.

Про це пише sovkusom.

Найчастіші помилки при пранні в пральній машині

  • Додаєте кондиціонер під час прання рушників

З кондиціонером махрові рушники дуже погано починають вбирати вологу та висихати набагато довше, внаслідок чого у ванній з’являється сирий запах. Також кондиціонер погано впливає на спортивний одяг.

  • Не чистите пральну машинку

Регулярне очищення продовжує життя вашої "помічниці", допомагає уникати розмноження бактерій, запобігає появі неприємних запахів. Також варто мити ємність, куди засипаєте пральний порошок. Порада: щоб очистити барабан, раз на рік запускайте машинку з гарячою водою, а відсік для порошку заповнюєте звичайним оцтом (100 мл).

  • Прання ковдр та подушок один раз

Краще ставити додаткове полоскання зі звичайною водою. Це допоможе уникнути зайвих запахів та домішок, які можуть викликати алергію та свербіння.

  • Не розстібаєте ґудзики, не застібаєте замки

У процесі прання такі деталі відриваються, а блискавки псуються. Крім того, замки можуть пошкодити сусідні речі.

  • Прання купальників у машинці

Те, що не варто робити, якщо не хочете розтягнути речі. Їх краще прати вручну та у прохолодній воді.

Зазначимо, що є такі речі, які вимагають дуже делікатного ставлення до себе. До цих речей належать пуховики, які при неправильному пранні втрачають свій зовнішній вигляд, а наповнювач псується. Як правильно прати пуховик в машинці — читайте в нашому матеріалі.