Як відбілити комір та манжети на білій сорочці: засіб, який впорається з будь-яким брудом

Читать на русском
Автор
1824
Білизну білим комірам поверне сода, лимонна кислота та мило
Білизну білим комірам поверне сода, лимонна кислота та мило

Ці способи допоможуть відпрати навіть найбрудніші манжети та коміри.

На жаль, з часом білі речі жовтіють і втрачають свій красивий зовнішній вигляд. Щоб повернути білизну улюбленим сорочкам і футболам, багато господарок скуповують різні дорогі мийні засоби, проте вони не завжди дають 100% результат. Що ж робити, щоби відбілити білі речі?

Відбілити манжети та комір білої сорочки можна простими народними засобами, які є на кожній кухні, пише belnovosti.

Як відбілити брудні комір і манжети на білій сорочці

  • Лимонна кислота

Змішайте лимонну кислоту з водою у пропорції ложка кислоти на літр води. Зазначимо, що температура води має бути не вище 50 градусів. Замочіть сорочку в отриманому розчині та залиште на три години. По закінченню часу ретельно прополощіть річ холодною водою. Цей спосіб найкраще працює на сорочках з бавовни та льону.

  • Господарське мило

Намочіть сорочку і добре натріть брудні місця господарським милом. Покладіть річ у поліетиленовий пакет або загорніть у плівку та залиште у теплому місці на півтори години. Потім просто виперіть в машинці. Зазначимо, що найкраще відбілює мило з вмістом лугу не нижче 72%. Такий спосіб підходить всім типів тканини.

  • Гашена сода

Змішайте соду з оцтовою кислотою в пропорції 1:1, і піну, що утворилася, нанесіть на забруднені ділянки, попередньо змочивши їх теплою водою. Запрану сорочку відкладіть на годину, а потім прополощіть у холодній воді.

Раніше "Телеграф писав, як зробити так, щоб одяг після прання не тьмянів, і як повернути яскравість вицвілим речам ".