Чому кавуни ростуть дрібні: секрети великих та соковитих плодів

Читати російською
Автор

Розміри кавунів можна збільшити, знаючи причини, чому вони не ростуть.

Через те, що більша частина Херсонської області тимчасово перебуває в окупації, українці можуть залишитися без кавунів, тому багато дачників на своїх городах цієї весни посадили цю культуру. Однак переважно баштанні виростають маленькими і не солодкими. У чому причина, і як її виправити?

Таких причин – кілька, пише видання belnovosti. Наприклад, щоб отримати солодкі плоди, краще садити пізніші сорти, адже вони солодші за ранні.

Чому кавуни не ростуть великими

  • Погода. Всі баштанні люблять тепло, яке межує зі спекою в 30 градусів. Тому якщо температура буде меншою за +15 градусів, то кавуни припиняють рости і залишаються маленькими і не солодкими, адже процеси фотосинтезу в похмуру погоду сповільнюються, що заважає цукру накопичуватися. Також кавуни не люблять тіні та вітер.
  • Полив. Молоді рослини слід напувати не частіше 1 разу на тиждень, а з середини літа — 1 раз на півмісяця. І поливати кавуни потрібно лише теплою водою.
  • Добрива. Ще одна причина – це дефіцит мінеральних добрив у ґрунті. А баштанним потрібен цинк, залізо, бір та марганець. Також несолодкими плоди стають через надмірну кількість азоту у ґрунті.

Раніше Телеграф писав, як зробити так, щоб огірки не закручувалися в гачок. Зазначимо, що причин викривлення є дещо, тому до розв'язання цієї проблеми потрібно підходити комплексно.

Також, як повідомлялося раніше, цього року Україна може зіткнутися з дефіцитом не лише кавунів, а й черешні, оскільки Мелітополь, де вирощувалась більша її частина, теж перебуває в окупації.