Втрачати нічого: в рф влучно пояснили, чому росіяни підтримують війну проти України

Читать на русском
Автор
12861
Юрій Шевчук
Юрій Шевчук

Російський музикант вважає, що мешканцям його країни просто нема чого втрачати

Лідер російського гурту "ДДТ" Юрій Шевчук, який відомий своєю критикою у бік російського керівництва, пояснив, чому жителі його країни так охоче підтримують дії окупантів в Україні.

Як він розповів у новому інтерв’ю на YouTube-каналі "Скажи Гордєєвій", все відбувається тому, що більшості росіян просто нема чого втрачати. А тому вони вважають за краще вірити тому, що каже їхній диктатор володимир путін.

"Раніше іконки були, а тепер ящик. Втім, за тисячі років нічого не змінилося, та ж ідеологія. Тисячі років і ми як стародавні єгиптяни... і звичайно, коли президент закликає підтримати "спецоперацію", втрачати нічого. Як ті єгиптяни, туди підемо, сюди підемо, навколо ж одні вороги в нубійських цих пустелях", — сказав він.

При цьому він додав, що на своїх концертах часто звертається до відвідувачів із нагадуванням про те, що вони люди і не стануть на вулиці бити дитину чи ображати бабусю. Але разом з тим він ставить їм питання про те, чому вони дозволяють владі робити такі вчинки.

"Далеко Амон-Ра, він все знає, він всюдисущий, він все бачить. І, напевно, ось як діти батькам, ми владі. Амон-Ра, ми віддаємо свою долю, покладаємо на його плечі і він як раб на галері по цим небесам пливе і вмикає сонце нам. Або його вимикає, як йому захочеться і як він вважає за потрібне", — додав Шевчук.

Як повідомлялося раніше, Шевчук нещодавно відзначився різкими висловлюваннями у бік путіна, після чого на нього склали адмінпротокол "за дискредитацію армії".

Пізніше з’явилася інформація, що гурт "ДДТ" припиняє концертну діяльність у Росії — нібито музикантам скасовують концерти за антивоєнну позицію. Однак на цю інформацію відреагував сам Шевчук, заявивши, що все це фейк.