Як зберегти суп без холодильника: корисні поради, як "врятувати" продукти під час відключення електрики

Читать на русском
Автор
10308
Як зберігати продукти при вимкненні холодильника
Як зберігати продукти при вимкненні холодильника. Фото pexels.com

Щоб відключення світла не зіпсували ваші запаси — дотримуйтесь цих правил

Під час відключення електрики важливо зберегти продукти в холодильнику, адже вони можуть швидко зіпсуватись. Ділимося з вами корисними лайфхаками, які допоможуть "вижити" без холодильника навіть супам та борщам.

Завдяки цим способам і продукти збережуться довше, а ви не отруїтесь зіпсованими стравами, пише Уніан. Що робити – читайте далі.

Як зберігати їжу без холодильника

  • Суп та борщ. Перше, що потрібно зробити, — це прокип’ятити страву. Це допоможе "виграти" трохи більше часу, поки суп остигатиме ще кілька годин, а також кип’ятіння вб’є всі небезпечні бактерії. Якщо на вулиці досить холодно, модно використовувати як холодильник балкон (вулиця — якщо ви живете в приватному будинку). Також бажано ставити суп на щось холодне. Однак постарайтеся все ж таки суп швидше з’їсти.
  • М’ясо. Якщо на вулиці мороз, обсушіть шматки м’яса, загорніть у папір та пакети, та вивісити за вікно. Якщо ж на вулиці ще не морозилка, то найкраще засолити м’яса або приготувати з нього консерви.
  • Фрукти та овочі. Картоплю, моркву, буряк та цибулю краще зберігати в темному та прохолодному місці. Також без холодильника не надто постраждають і яблука. Просушіть їх, обмотайте папером і складіть у темному сухому місці.
  • Молочні продукти. Масло потрібно загорнути в пергамент, залити прохолодною водою із сіллю, і зверху встановити гніт. Зберігати на вулиці або у прохолодній кімнаті. Молоко — у льоху чи на балконі. Сир потрібно обернути целофаном, проте цього вистачить лише кілька днів.

Раніше "Телеграф" розповідав, які продукти можна зберігати на балконі, коли на вулиці мороз. Для кожного продукту існує оптимальний температурний показник.