Коштує менше гривні, а горить годинами: як зробити бюджетну свічку всього за хвилину (відео)

Читать на русском
Автор
Бюджетна свічка для екстрених випадків
Бюджетна свічка для екстрених випадків. Фото pexels.com

З трьох простих складників можна швидко виготовити свічку, яка довго й добре горітиме

Попри те, що ситуація з відключеннями електроенергії дещо покращилася, у будь-який момент українці ризикують знову залишитись у темряві. Тому далеко ховати ліхтарики та свічки не варто. А якщо раптом ваш запас свічок підходить до кінця, ловіть лайфхак, як зробити круту свічку самому.

Все, що нам потрібно: металева кришка від банки, звичайна олія та ватні диски. Як всього за хвилину виготовити з цього набору свічку, яка довго горітиме, розповідає у своєму ТікТок відомий хімік-блогер Гліб Репіч. Собівартість такої свічки — близько 1 грн.

Що нам потрібно:

  • Металева кришка від банки;
  • Соняшникова олія (краще рафінована);
  • Ватні диски.

Як зробити свічку:

  1. У кришку наливаємо трохи олії.
  2. З ватного диска робимо ґніт у формі капелюха.
  3. Опускаємо такий гніт в олію і добре його просочуємо.
  4. Підносимо вогонь до саморобної свічки і деякий час не забираємо його, адже така саморобна свічка має трохи менший коефіцієнт спалаху, ніж воскові та парафінові.

До речі, ватний диск можна замінити на звичайну вату, а замість металевої кришки взяти будь-яку бляшанку. Ефект буде точно таким же. В акаунті хіміка є відеоінструкція, як зробити свічку і з такого набору.

Раніше ми розповідали про топ-5 способів нагріти воду без світла. Ці поради та рекомендації можуть стати у пригоді в критичній ситуації.