Іван Дорн пояснився за реліз із росіянином на річницю війни (відео)

Читать на русском
Автор
533
Іван Дорн
Іван Дорн. Фото скриншот Youtube

Дорн виправдався перед українцями "за всі роки до і після"

Співак Іван Дорн, який потрапив під цензуру в рф після підтримки України у боротьбі з агресором, виправдався за майбутню прем’єру треку за участю росіянина. Йдеться про спільний реліз із французьким гуртом Dop та російським ді-джеєм Філіпом Горбачовим, який планувався на 24 лютого 2023 року.

Про це Дорн розповів на своїй сторінці в Інстаграм. Ролик він назвав "поясненнями за минуле та майбутнє". Артист вибачився за скандальне інтерв’ю Юрію Дудю у 2017 році, зокрема "за костюм, щоб не смерділи" (так він висловлювався про футболку з тризубцем, яку одягнув на конкурсі "Нова хвиля 2014").

За словами Дорна, він лише дізнався, що в річницю повномасштабного вторгнення рф на територію України очікується прем’єра релізу. Новиною для нього, запевнив він, стала й участь росіянина. Дорн підкреслив, що трек було записано ще в 2021 році.

Співак визнав, що дата – неприйнятна. Французи обіцяють перенести прем’єру, за його словами.

"24 лютого, визнаю, – це неправильна дата для такого релізу. Та ще й з російським ді-джеєм, але він підтримує нас, – заявив Дорн. – Я не можу, на жаль, скасувати цей випуск. Давно його затвердили. Хлопці вже надрукували цей вініл. Він виходить, просто не виходитиме 24-го".

Також артист вибачився перед українцями. Зокрема, вибачився за те, як грубо звучав в інтерв’ю Дудя. Дорн визнав, що йому знадобилася 5 років і повномасштабна війна, щоб визнати свої помилки. Співак додав, що любить Україну, всіх українців і пишається, що він є українцем (хоч і неідеальним, за його словами) і хоче просувати свою культуру.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Іван Дорн випустив пісню українською мовою. Думки слухачів щодо треку розділилися, деякі розкритикували артиста за "перевзування".