Як засолити капустяне листя на голубці: нереально крутий рецепт консервації
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Чудовий спосіб спростити собі роботу у майбутньому — голубці будуть дуже смачними, а "гратися" з капустою вже не доведеться
Голубці — одна з улюблених страв українців. І як ми тільки їх не готуємо! У нашій кухні є і традиційні з м’ясом, і "ліниві" голубці, з якими не потрібно довго морочитися, і голубці без м’яса — з картоплею або грибами. Словом, варіантів безліч.
Однак для абсолютно усіх рецептів нам потрібна капуста. А щоб вона була смачною і тільки підкреслювала смак страви — не була твердою, не гірчила і швидко протушкувалася разом із голубцями, її можна заготувати заздалегідь. Чудовим рецептом консервованого листя капусти для голубців ділиться сайт "Ням ням за 5 хвилин".
Інгредієнти:
- капуста
- вода
- сіль
- цукор
Приготування:
- З головки капусти виріжте качан, а всю іншу частину відваріть на помірному вогні у трохи підсоленій воді.
- Листя знімайте з капустини виделкою — в міру їх готовності (вони почнуть легко відокремляться від качана — так ви і зрозумієте, що певні листочки вже пора діставати).
- Коли листя охолоне, зріжте з них потовщення на краю.
- Тоді листя треба буде скласти рулетиком: по 4-5 листочків скручують і засовують у велику банку, щільно вкладаючи. На дно банки, до речі, можна покласти подрібнений корінь хрону, зерна гірчиці, петрушку та інші продукти, з якими "дружить" капуста.
- Залийте рулетики розсолом із розрахунку: на 1 л води треба 3 ст. л. солі та 1 ст. л. цукру. Тобто, якщо ви взяли дуже велику банку, краще приготувати принаймні 2 л розсолу, помноживши всі компоненти на два.
Перед приготуванням голубців консервоване листя капусти потрібно промивати, а ще краще — замочувати у воді на ніч, щоб вийшла уся зайва сіль. Такі капустяні рулетики зберігаються у прохолодному місці аж до пізньої весни.
Раніше ми розповідали, як замаринувати печериці за 10-15 хв. Пропонуємо відразу два чудові рецепти: за одним із них у вас вийдуть гриби, як із магазину, за іншим — більш пікантні, з нотками перцю чилі.