Яке підживлення зробить петрушку пишною та міцною: необхідний інгредієнт є в аптечці

Читать на русском
Автор
519
Петрушка – популярна культура на городі
Петрушка – популярна культура на городі. Фото Pixabay

При вирощуванні петрушки не забувайте про добрива

Пишна, гарна, соковита та смачна зелень – мрія будь-якого городника. Більшість зелені можна висаджувати на ділянці вже у березні, у тому числі петрушку. Але не забувайте про добрива.

Ідеальний компонент для виготовлення підживлення — діамантовий зелений (відоміший як "зеленка"). Цей аптечний засіб убереже петрушку від хвороб і допоможе виростити пишну та міцну зелень, пише ukr.media.

Багатьом дачникам відомо про два традиційні добрива петрушки — компост і деревну золу. Однак якщо ваша мета полягає в тому, щоб убезпечити рослину від хвороб та прискорити зростання зелені, то краще використовувати підживлення на основі зеленки.

Щоб приготувати розчин для петрушки, змішайте 12 крапель зеленки із 8 літрами води. Таке добриво використовується при поливі ґрунту навколо грядки із зеленню. Прямо на культуру розчин не слід лити, інакше є ризик пошкодити її. Це підживлення досвідчені городники радять використовувати кілька разів за дачний сезон.

Раніше "Телеграф" розповідав про нюанси вирощування іншої популярної зелені на городі. Прості поради допоможуть отримати пишний та здоровий урожай кропу.