Буде стільки врожаю, що було б де складати: що посадити на компостній купі

Читать на русском
Автор
659
Досвід, перевірений роками
Досвід, перевірений роками. Фото novyny.live

Секрети досвідчених дачників

Починається дачний сезон, тож пора розібратися з тим, що ви збираєтесь саджати на тій чи іншій частині ділянки. Раніше ми розповідали, які культури можна посадити "раз і назавжди" — урожай з цих овочів будете збирати роками. Тепер же розповімо, що досвідчені дачники-городники висаджують на компостній купі.

Річ у тім, що далеко не кожна рослина приживеться у цьому місці. Однак є цілий перелік овочів та зелені, яким на компостній ямі буде дуже комфортно — урожай вас приємно вразить. Як передає телеграм-канал "СОДа", так ви і площу зекономите, і вигоду отримаєте.

Переваги посадки на компостній купі

Є особливі культури, які будуть добре рости і розвиватися, але при цьому ще й позитивно впливатимуть на добриво, що дозріває. Серед основних переваг посадки на компостній купі:

  1. не потрібно буде вносити додаткові добрива під овочеві;
  2. не доведеться зайвий раз рихлити і перевертати добриво, що дозріває;
  3. не доведеться полоти ще одну грядку;
  4. рослини будуть менше хворіти;
  5. урожай виросте смачнішим, адже буде постійно збагачуватися різними корисними елементами.

Що посадити в компостній купі

  • Ідеальний варіант — це гарбуз. Плоди виростуть важкими, ароматними й дуже смачними. При цьому великі листки гарбуза захищатимуть дозріваюче добриво від пересихання, а коріння буде розрихлювати майбутній компост.
  • Ще один чудовий варіант — кабачки. Вони також зберігають сортові і смакові якості, а їхнє коріння сприяє дозріванню добрива.
  • Кавуни і дині виростуть не найбільшими, але смак буде чудовий.
  • Цибуля і зелень. Відмінно росте на цьому місці дрібна зелень та ріпчаста цибуля, яка виростає великою і соковитою.
  • Також можна посадити патисони й огірки — на компостній купі вони радуватимуть небувалим урожаєм.
  • Також гарно приживеться там капуста, але в такому випадку під час посадки розсади в лунку обов’язково потрібно буде внести 1 ч.л. кальцієвої селітри.

Раніше ми розповідали, навіщо картоплю надрізають перед посадкою. Виявляється, ця маленька хитрість сильно впливає на майбутній урожай.