Капустянка більше не повернеться: найдієвіший народний засіб проти шкідника, який готується за 5 хвилин

Читать на русском
Автор
98135
Цей шкідник здатен знатно попсувати вам урожай
Цей шкідник здатен знатно попсувати вам урожай. Фото discover.in.ua

Ефект не змусить на себе довго чекати

Прийшла весна, а це значить, що окрім боротьби з мишами, скоро доведеться думати і як прогнати з ділянки інших шкідників. Наприклад, набридливих кротів та капустянку, які можуть зіпсувати значну частину насаджень.

З останньою, до речі, потрібно боротися особливо активно, адже вона підгризає коріння, знищуючи таким чином практично будь-яку культуру. Щоправда, є рослини, які вона ненавидить, і цим теж можна скористатися, передає телеграм-канал "Дача. Сад та город UA". Але це буде тільки початок нашої нетривалої боротьби з капустянкою, бо основним ударом для неї стане саморобний домашній засіб із додаванням дьогтю. Як його приготувати, розповідаємо далі.

Як прогнати капустянку з ділянки: народний метод

Почнемо з чорнобривців. Ці красиві запашні квіти потрібно розсадити по периметру ділянки — шкідники їх терпіти не можуть і йдеться не тільки про капустянку, а й про інших пожирачів культурних рослин на кшталт личинок хрущів, кротів, попелиці тощо.

А от після висадки запашних рослин слід переходити до більш конкретних заходів боротьби. Для цього готуємо спеціальний засіб: беремо тирсу, зволожуємо її водою (має вийти густувата кашка) і додаємо трохи рідкого дьогтю (на відро суміші береться одна ложка). Цей саморобний засіб проти капустянки вноситься у проміжки між лунками, але давати його занадто багато не варто: достатньо вкопувати відлякувач у шаховому порядку. Наприклад, у першому ряду закладки вкопують після кожної 5 посадки, а в другому — після кожної третьої, і так чергують.

Раніше ми розповідали, як уберегти рослини від слимаків і равликів без хімікатів. Цим геніальним трюком вже багато років користуються досвідчені садівники й дачники.